Hatha/Vinyasa Yoga Teknik & Praktik

Yoga Nivå 1 & 2 blir Hatha/Vinyasa Yoga Teknik & Praktik.

Det går att prova dessa klasser kostnadsfritt, läs mer här.

Den fysiska delen av yogan, asana –positioner, och vinyasa – flöden och sekvenser, är som verktyg att använda för olika syften.

Syftet med att praktisera är inte att kunna fullända varje position och flöde utan att kunna använda verktygen för att vårda och stärka kropp och sinne.

Grunden är själva formen, positionens utseende eller följden man gör positioner i i en yinyasa. Men det finns så mycket mer än formen att få ut av alla ”verktygen”.

Jag liknar det vid makens invecklade maskiner och verktyg som han inhandlat med ett barns entusiasm för att använda till hobbyprojekten på gården.

Han har stor glädje av dessa verktyg men jag misstänker att de, i händerna på en yrkessnickare, skulle kunna ge ännu större utväxling.

advanced_tool_big

Precis som min man ofta kommer på nya sätt att använda dem på och nya saker att använda dem till.

 

Hatha/Vinyasa Yoga Teknik fokuserar på hur vi använder verktygen asana och vinyasa för att få ut så mycket som möjligt av dem.

Dynamiken i rörelserna, biomekanik, och framförallt hälsosam anatomi i varje position och förflyttning för varje individ.

 

Hatha/Vinyasa Yoga Praktik är, precis som det låter, då vi praktiserar att använda verktygen. Här kan det förväntas mer tempo och mer flöden. Men också att vi, när det är lämpligt, tar steget längre och utmanar oss mer i användandet av en position.

 

Så vem ska gå vad?

Det är upp till var och en. Vi utmanas och inspireras av olika saker och våra kroppar fungerar, lär sig och utvecklas olika.

Även om du inte har någon större erfarenhet av att träna yoga så kanske en mer fysiskt utmanande klass med mer tempo, som Praktik-kursen, passar dig bättre.

Kanske har du lång erfarenhet av yoga men nu har en längtan efter att djupdyka i att utveckla din teknik.

För den som har tid och entusiasm – gå båda kurserna! De ingår i terminskortet som erbjuder båda kurserna till ett kraftigt reducerat pris. Då får man dessutom lunch- & terapeutisk yoga på köpet!

Känner du dig ändå osäker på vad som passar – slå gärna en signal till mig Maria, 070 7327494.

 

Nytt för i höst är fler kursplatser och färre drop-in-platser (men lugn, de kommer att finnas kvar, bokar du terminskort så är du dessutom garanterad plats på varje kvällsklass).

Syftet är att skapa en mer homogen grupp för att främja utvecklingen för de mest frekventa deltagarna.

När de flesta i gruppen är vana vid undervisningen och det vi för dagen arbetar med så blir det också enklare för drop-in-deltagare att hänga med.

På så sätt hoppas jag att vi alla, tillsammans, kan få ut ännu mer av yoga denna höst.

För bokning och prisuppgift så klickar du här!

Varmt välkommen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *